Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά, καθάρισε σήμερα τον βυθό της θάλασσας στην πλαζ Βοτσαλάκια, από κάθε είδους απορρίμματα, απόβλητα και άλλα φερτά υλικά, τα οποία προκαλούν ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η δράση αυτή ήταν άλλη μια οικολογική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του, στέλνοντας ταυτόχρονα και οικολογικά μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας στα Βοτσαλάκια παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, κ. Αλέξανδρος Παλατιανός δήλωσε:
«Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε μέχρι τώρα με τον Δήμο Πειραιά αναλαμβάνουμε, για δεύτερη φορά φέτος, πρωτοβουλία για μια τέτοια οικολογική δράση. Είναι μία κίνηση την οποία τη συνεχίζουμε κάθε χρόνο αρκετές φορές. Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα επαναλάβουμε άλλη οικολογική δραστηριότητα με στόχο την αναβάθμιση του Πειραιά.

Σήμερα θα βουτήξουν δέκα ζευγάρια δύτες, παλιοί βατραχάνθρωποι, οι οποίοι θα καθαρίσουν και θα συλλέξουν ό, τι απορρίμματα και πλαστικά βρουν, που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας. Στη συνέχεια θα τα παραδώσουμε στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος θα κάνει την οικολογική διαχείρισή τους.»

Φωτογραφικό Υλικό